Ik ben Annelies Bousard. Mijn roots liggen in Zottegem waar ik ben opgegroeid in een gezin waar de kinderen heel veel vrijheid kregen in het doen en laten. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij heel veel buiten te vinden waren en samen met onze vrienden heel wat avonturen beleefd hebben.

Daarnaast heb ik altijd heel veel plezier gevonden in het beeldend bezig zijn. De muren van mijn kamer werden vaak opgesmukt met eigen creaties en als het even kon, vond je mij terug met een penseel of potlood in de hand. Studeren werd wel belangrijk geacht waardoor ik uiteindelijk ook afgestudeerd ben als leerkracht in het lager onderwijs.

Na 15 jaar voor de klas te staan, werd het gemis naar het beeldend bezig zijn te groot. Ik ben nu 2 dagen in de week terug te vinden in de kunstacademie te Geraardsbergen en een halve dag in de week kan je mij vinden in een keramiekatelier. Het beeldend vormgeven geeft zo veel voldoening en dat is nu precies wat ik graag doorgeef aan de volgende generatie. Bezig zijn met je handen, je hart laten spreken en je hoofd gebruiken om het allemaal uitgewerkt te krijgen. Dat is wat heel veel voldoening geeft.

Daarnaast heb ik de yoga ontdekt. Hier vind ik de nodige balans tussen actief bezig zijn en tot rust komen. Wanneer je regelmatig aan yoga doet, voel je je eigen kracht heel sterk. Je kan heel wat aan en de jachtige wereld rond ons heeft veel minder invloed op hoe we ons voelen. Om dit over te brengen op kinderen ben ik een opleiding gaan volgen bij de Jip en Jan Academy, opgericht door Helen Purperhart. Jip & Jan is een officiƫle Yoga Alliance Registerd (Childrens) Yoga School.